Boekvoorstelling ‘Lang leve de vergrijzing’

Boekvoorstelling ‘Lang leve de vergrijzing’

Met medewerking van
Marijke Persoone

Woensdag 5 februari 2020 van 18:00 — 20:00
KVS, Arduinkaai 7-9 1000 Brussel

EPO Uitgeverij nodigt u uit om de boekvoorstelling bij te wonen van ‘Lang leve de vergrijzing’ van Patrick Deboosere met medewerking van Marijke Persoone.

PROGRAMMA
17u45 : Deuren open

18u-19u30
Verschillende mensen uit zowel de academische als vakbonds-en vrouwenbeweging nemen kort het woord naar aanleiding van de publicatie.

Hierna gaat Cristophe Callewaert  (journalist De Wereld Morgen) in gesprek met auteur, medewerkster Marijke Persoone en genodigden.

19u30 – 20u00 Afsluiter met een kleine receptie in aanwezigheid van de Belgisch-Britse stand- up comedian Nigel Williams.
Gratis toegang.Wel graag inschrijven via onderstaande link: forms.gle/vzr3eZHs8CP5TwSj9

OVER HET BOEK
De vergrijzing: als je beleidsmakers mag geloven, gaat het om ‘een tsunami’, ‘een aardverschuiving’, ‘een storm die op ons af raast’. De kosten ervan ‘swingen’ dan weer ‘de pan uit’ en de verhoging van de pensioenleeftijd is ‘een kwestie van gezond verstand’. Patrick Deboosere is demograaf: hij peilt, cijfert en meet. Nuchter. Marijke Persoone stelt hem de vragen die ertoe doen. Zijn antwoorden leiden tot een verrassend ander perspectief. Lang leve de vergrijzing is een relaas over het beschavingssucces dat meer mensen langer leven en over de mythe dat de baby’s van vandaag 120 jaar zullen worden. Over de onrust rond de betaalbaarheid van de sociale zorgen in het Frankrijk van … 1936. Over waarom niet zozeer het aantal actieven in een maatschappij telt, maar veeleer hoeveel rijkdom we produceren. Over de verdeling van deze rijkdom en over de sleutelrol van de sociale zekerheid.

OVER DE AUTEUR
Patrick Deboosere is professor emeritus aan de VUB en ULB.

MET MEDEWERKING VAN 
Marijke Persoone is gewezen adjunct-algemeen secretaris van ACV Puls en actief bij de burgerbeweging Hart boven Hard.